Kruispunt milieu en sociale economie

Welkom bij KOMOSIE vzw

Actueel

Vlaming geeft 55 miljoen spullen een nieuw leven

De Kringwinkels in Vlaanderen zamelden in 2014 samen 65 930 ton herbruikbare goederen in. Dat komt overeen met maar liefst 55 miljoen verschillende producten. Bijna de helft hiervan kreeg een nieuw leven via verkoop in een van de 124 Kringwinkels. Dat is erg goed nieuws, maar...

gepost op 02/07/2015Lees meer

Energiesnoeiers zetten knap resultaat neer in 2014.

Meer gezinnen in armoede geholpen, meer daken geïsoleerd én meer sociale tewerkstelling. Ondanks de soms moeilijke omstandigheden, slaagden de 31 Energiesnoeiersbedrijven er in 2014 in om hun energiebesparende activiteiten voor kwetsbare doelgroepen verder te zetten. Meer zelfs, ze speelden het klaar om 6% meer mensen tewerk te stellen én hun activiteiten uit te breiden. Het aantal uitgevoerde energiescans bij gezinnen in armoede nam toe en nooit eerder isoleerden ze een grotere dakoppervlakte.

gepost op 02/07/2015Lees meer

transitie-magazine: YesWEconomy

Studenten journalistiek van de Hogeschool PXL in Hasselt maakten een mooi transitie-magazine over duurzamer en anders leven. Interessante lectuur! Je kan het online lezen, klik hieronder op Lees Meer en vervolgens op de ISSUU-link.

gepost op 16/06/2015Lees meer

Inspiratieboek nu te koop!

Het inspiratieboek ‘voedseloverschotten en opportuniteiten voor de sociale economie' is nu te koop!

gepost op 26/02/2015Lees meer

© 2011 KOMOSIE vzw
Gemaakt in De Webfabriek met steun van de Nationale lotterij (creëert kansen) Contact

KOMOSIE vertegenwoordigt:

De Kringwinkel

Meer dan 120 tweedehandswinkels in de sociale economie die samenwerken rond kwaliteit en communicatie.

Energiesnoeiers

Organisaties die jobs creëren voor kortgeschoolden met het oog op het uitvoeren van energiebesparende werken voor bij voorkeur gezinnen met een laag inkomen.

Sociaal aan de slag met voedselverlies

Startende en bestaande organisaties die sociaal aan de slag gaan met voedselverlies. Dit met het oog op de bestrijding van armoede en voedseloverschotten en het creëren van jobs in de sociale economie.