Kruispunt milieu en sociale economie

Welkom bij KOMOSIE vzw

Actueel

KOMOSIE heeft 2 vacatures

KOMOSIE zoekt 2 nieuwe collega's om het team te versterken, een medewerker 'partnerschappen De Kringwinkel' en een medewerker 'innovatie Energiesnoeiers'. Lijkt dit iets voor jou? Bekijk dan snel de vacatures want sollicitaties verwachten we voor 19 januari 2015!

gepost op 06/01/2015Lees meer

Werk uit de armoede

Aan de universiteit Antwerpen werd vorige week het Jaarboek armoede voorgesteld. Uit het onderzoek blijkt opnieuw dat de armoede in Vlaanderen stijgt. Het Jaarboek toont aan dat in het bijzonder werkgevers perspectieven kunnen bieden. Werk is hét instrument om structureel uit de armoede te geraken.

gepost op 04/01/2015Lees meer

Open brief aan minister Turtelboom

DE ENERGIESCAN DROOGLEGGEN, IS ENERGIEARMOEDE ONTKENNEN Energiescans, die gezinnen die kreunen onder de energiekosten helpen die te reduceren, moeten doeltreffender worden, vindt minister van Energie Annemie Turtelboom. Maar of dat zal lukken door het budget ervoor te schrappen, dat betwijfelen MARLEEN VOS en ERWIN DE BRUYN.

gepost op 23/10/2014Lees meer

campagne “Sorry is niet genoeg” van 11 11 11

Van bananendoosjes tot contractbreuken… er zijn vele oorzaken van voedselverspilling. Enkele daarvan zijn te ontdekken in onze campagnespot. Dit is een lange versie van onze tv-spot dat u de mogelijkheid geeft om zelf te ontdekken of sorry zeggen genoeg is.

gepost op 23/10/2014Lees meer

KOMOSIE Voorstellingsfolder

In onze voorstellingsfolder kan je zien en lezen wat KOMOSIE doet.

gepost op 26/06/2014Lees meer

© 2011 KOMOSIE vzw
Gemaakt in De Webfabriek met steun van de Nationale lotterij (creëert kansen) Contact

KOMOSIE vertegenwoordigt:

De Kringwinkel

Meer dan 120 tweedehandswinkels in de sociale economie die samenwerken rond kwaliteit en communicatie.

Energiesnoeiers

Organisaties die jobs creëren voor kortgeschoolden met het oog op het uitvoeren van energiebesparende werken voor bij voorkeur gezinnen met een laag inkomen.

NIEUW: SOCIAAL AAN DE SLAG MET VOEDSELVERLIES

Startende en bestaande organisaties die sociaal aan de slag gaan met voedselverlies. Dit met het oog op de bestrijding van armoede en voedseloverschotten en het creëren van jobs in de sociale economie.