Kruispunt milieu en sociale economie

Welkom bij KOMOSIE vzw

Actueel

KOMOSIE maakte voor 2014 een sectorrapport met de gegevens uit onze sectorspecifieke registratietool ECLIPS

Dit document bundelt de sectorresultaten van de Vlaamse kringloopcentra. Naast het beleidskader komen ook de thema’s sectorstructuur, instroom, hergebruik, recyclage, tewerkstelling en financiële resultaten aan bod.

gepost op 13/11/2015Lees meer

KOMOSIE heeft een vacature: Stafmedewerker Beleid - De Kringwinkel

Wij zoeken een Stafmedewerker Beleid voor De Kringwinkel. Met deze functie vertegenwoordig je de sector op regionaal en op federaal niveau en ben je verantwoordelijk voor het beleids- en lobbywerk voor de sector van De Kringwinkel. Misschien iets voor jou? Bekijk snel de vacature!

gepost op 29/10/2015Lees meer

Energiesnoeiers zetten knap resultaat neer in 2014.

Meer gezinnen in armoede geholpen, meer daken geïsoleerd én meer sociale tewerkstelling. Ondanks de soms moeilijke omstandigheden, slaagden de 31 Energiesnoeiersbedrijven er in 2014 in om hun energiebesparende activiteiten voor kwetsbare doelgroepen verder te zetten. Meer zelfs, ze speelden het klaar om 6% meer mensen tewerk te stellen én hun activiteiten uit te breiden. Het aantal uitgevoerde energiescans bij gezinnen in armoede nam toe en nooit eerder isoleerden ze een grotere dakoppervlakte.

gepost op 02/07/2015Lees meer

© 2011 KOMOSIE vzw
Gemaakt in De Webfabriek met steun van de Nationale lotterij (creëert kansen) Contact

KOMOSIE vertegenwoordigt:

De Kringwinkel

Meer dan 120 tweedehandswinkels in de sociale economie die samenwerken rond kwaliteit en communicatie.

Energiesnoeiers

Organisaties die jobs creëren voor kortgeschoolden met het oog op het uitvoeren van energiebesparende werken voor bij voorkeur gezinnen met een laag inkomen.

Sociaal aan de slag met voedselverlies

Startende en bestaande organisaties die sociaal aan de slag gaan met voedselverlies. Dit met het oog op de bestrijding van armoede en voedseloverschotten en het creëren van jobs in de sociale economie.