Kruispunt milieu en sociale economie

Welkom bij KOMOSIE vzw

Actueel

Vacature Stafmedewerker Beleid met cijfers

KOMOSIE werft een stafmedewerker 'Beleid met cijfers' aan. Je bent verantwoordelijk voor het onderbouwen van het beleid van de Kringwinkels en van de Energiesnoeiers op basis van een goede registratie en cijfers. Je bent back-up voor je collega die verantwoordelijk is voor het softwarepakket ECLIPS en begeleidt mee de ontwikkeling van tools om de benchmarking en –learning te verbeteren.

gepost op 23/12/2016Lees meer

De nieuwe Komozine is er

Hoeveel ton voedsel wist de Schenkingsbeurs op 1 jaar tijd te redden? Welke talenten werken in De Kringwinkel? Wat hebben de Energieconsulenten allemaal verwezenlijkt? Je leest het nu in een kraakversie Komozine, het...

gepost op 13/12/2016Lees meer

Hoe deed De Kringwinkel het het afgelopen jaar?

Dat kan je uitgebreid lezen in het sectorrapport van De Kringwinkel. Hoeveel goederen zamelde De Kringwinkel in, hoeveel mensen werkten er? Hoe ziet de toekomst er uit? Lees het hier

gepost op 24/11/2016Lees meer

De Schenkingsbeurs: meer dan 330 ton voedseloverschotten herverdeeld!

PERSBERICHT - 22/11/2016 Tijdens de officiële lancering van de Schenkingsbeurs in oktober 2015 wezen de federale minister van Maatschappelijke Integratie Willy Borsus en drie aanwezige regionale ministers op de uitdagingen van voedselhulp in het kader van stijgende armoede. De Schenkingsbeurs wil een positieve bijdrage leveren. Sinds de creatie van het platform hebben al meer dan 300 sociale organisaties zich ingeschreven en werden al 330 ton voedseloverschotten herverdeeld, waarvan 270 ton in het voorbije jaar.

gepost op 22/11/2016Lees meer

Studiedag 9 februari 2017 'Hefboomprojecten maken gezonde voeding bereikbaar voor iedereen!'

Tussentijdse presentatie van de resultaten en lessons learned over innovatieve samenwerkingen tussen de sociale en reguliere economie om kwalitatieve voedseloverschotten te verwerken voor of te verdelen aan mensen in armoede.

gepost op 17/11/2016Lees meer

Hoe gaan we op een innovatieve manier aan de slag met het restafval van onze groenten?

KOMOSIE is ingegaan op een oproep van Plan C, de Sociale Innovatiefabriek en Unizo om in een ‘Solution Lab’ op zoek te gaan naar circulaire en sociaal innovatieve oplossingen voor bepaalde uitdagingen.

gepost op 08/07/2016Lees meer

© 2011 KOMOSIE vzw
Gemaakt in De Webfabriek met steun van de Nationale lotterij (creëert kansen) Contact

KOMOSIE vertegenwoordigt:

De Kringwinkel

Meer dan 130 tweedehandswinkels in de sociale economie die samenwerken rond kwaliteit en communicatie.

Energiesnoeiers

Organisaties die jobs creëren voor kortgeschoolden met het oog op het uitvoeren van energiebesparende werken voor bij voorkeur gezinnen met een laag inkomen.

Sociaal aan de slag met voedselverlies

Startende en bestaande organisaties die sociaal aan de slag gaan met voedselverlies. Dit met het oog op de bestrijding van armoede en voedseloverschotten en het creëren van jobs in de sociale economie.