Kruispunt milieu en sociale economie

Ondernemingsplannen

 Wilt u als sociale (economie) organisatie aan de slag met voedseloverschotten, maar u weet niet hoe? 

KOMOSIE beoordeelde en selecteerde nieuwe activiteiten met het hoogste potentieel voor tewerkstelling in de sociale economie in de niche “sociaal aan de slag met voedseloverschotten”. KOMOSIE werkte voor 2 activiteiten een ondernemingsplan uit, namelijk voor: 
  • Samenwerking tussen een groenteveiling, sociale economie en voedselhulpinitiatieven (naar het voorbeeld van het ANDES-model in Frankrijk als best practice).
  • Integratie van voedseloverschotten uit de supermarkt in de werking van een sociaal restaurant.
 
Deze ondernemingsplannen werden gepresenteerd op 28 november 2014. Klik hier voor de presentatie. 
Klik hier voor de uitnodiging. 
 
Wenst u het ondernemingsplan te ontvangen om sociaal aan de slag te kunnen gaan? Stuur een mail naar etienne.rubens@komosie.be.
 
Dit project werd uitgevoerd in opdracht van in-C met steun van de Vlaamse overheid.
 
Meer info bij de projectmedewerker Etienne Rubens.
 
Foto: (het panel op 28/11)
 
en
bron: Coduco – Atelier Groot Eiland

© 2011 KOMOSIE vzw
Gemaakt in De Webfabriek met steun van de Nationale lotterij (creëert kansen) Contact

KOMOSIE vertegenwoordigt:

De Kringwinkel

Meer dan 130 tweedehandswinkels in de sociale economie die samenwerken rond kwaliteit en communicatie.

Energiesnoeiers

Organisaties die jobs creëren voor kortgeschoolden met het oog op het uitvoeren van energiebesparende werken voor bij voorkeur gezinnen met een laag inkomen.

 

Startende en bestaande organisaties die sociaal aan de slag gaan met voedselverlies. Dit met het oog op de bestrijding van armoede en voedseloverschotten en het creëren van jobs in de sociale economie.